top of page

Načo by sme mali už dnes myslieť ak nechceme mať viac obetí ako pri koronavíruse

Viete čo je na dnešnej dobe zaujímavé? Ľudstvo dostalo to, čo chcelo. Nepriateľa. Nepriateľa s ktorým môže bojovať. Ak sa pozriete na to ako je postavené myslenie v medicíne a nemyslím len klasickej, ale aj časti alternatívnej tak zistíme, že je postavené na boji. Klasická medicína prezentuje úspechy cez zvýšenie priemerného veku dožitia (niekde vidíme už opačný trend znižovania, napríklad USA) a bojom s infekčnými ochoreniami.

Nejeden alternatívny smer si tiež našiel svojho nepriateľa, s ktorým bojuje. Parazity. Vždy a za každých okolností treba nájsť parazita, s ktorým treba bojovať a poraziť ho.


Poďme sa pozrieť na výsledky. Ak porazíme choroby spojené s baktériami, vírusmi či parazitmi čo sa neraz prezentuje najmä klasickou medicínou ako úspech, zisťujeme, že porazených síce máme, ale nemáme víťazov. Pri pohľade na spoločnosť vidíme nárast rakoviny, diabetu, vysokého krvného tlaku, Alzheimera atď. Teda chronických zápalových ochorení. A potom to príde. Vírus, ktorý sa akosi vymkne svojim správaním.


A pozrime sa koho najviac ohrozuje. Zistíme, že v tej skupine sú aj mladí a chorí ľudia na tie choroby, kde medicína akosi nemá žiadne výsledky, ale zažíva jednu porážku za druhou. Pritom ak by ste pozreli kde sa leje najviac peňazí, tak nie do boja s infekčnými ochoreniami, ale do boja s chronickými zápalovými a metabolickými ochoreniami.


Ak chceme zvíťaziť nad tým čo sa deje dnes, musíme zmeniť postoj k liečbe. Liečba nesmie byť výlučne bojom, potláčaním, ale tvorenie toho čo chcem. Chorý človek sa nesmie vnímať ako obeť vírusu, obeť choroby, ale ktosi, kto prestal tvoriť svoje zdravie. A ak mu chceme pomôcť, skutočne ho vyliečiť, musíme u neho sfunkčniť schopnosť vytvárať svoje zdravie. Ak to tak neurobíme, spoločnosť podľa mňa skôr či neskôr skolabuje. Chorí jedinci nikdy nevytvoria zdravú spoločnosť. Nielen zdravotne, ale ani ekonomicky či politicky.


Priatelia, človek dostal od Boha, prírody, vesmíru alebo evolúcie (vyberte si čomu veríte vy) schopnosť tvoriť. Tak vytvorme to, čo chceme mať. Toto je podľa mňa jediná cesta, ktorú máme. Boj s niečím nám nezabezpečí, aby sme mali to čo chceme. A my chceme byť zdraví. Tak tvorme zdravie.


Zdravie nie je všetko, ale je to najdôležitejšie to čo máme

Andrej Medveď a jeho team

www.andrejmedved.sk

www.weltfit.sk

www.abczdravia.sk

tel. 0911 295 859

andrej.medved9@gmail.com

116 views0 comments
bottom of page