top of page

Na toto sa ma často súkromne pýtate a ja to napíšem verejne.

Updated: Oct 26, 2022

V poslednej dobe dostávam od vás rôzne správy, kde sa ma pýtate rôzne otázky a keďže sa to opakuje urobím z toho príspevok, lebo vidím, že strach mnohých ľudí je podobný a stále sa opakuje.

Otázka : "Nepoškodím dieťaťu, keď jej budem dávať tieto výrobky? "

K poškodeniu zdravia môže dôjsť v podstate z 2 dôvodov buď telu čosi chýba a potom si telo vďaka tomu nevie vyrobiť nejaké látky napr. ak chýbajú telu niektoré minerály ako napr. selén, imunita a antioxidačný systém síce bude pracovať ale ich práca bude obmedzená. Následkom bude to, že postupom času budú vznikať rôzne napr. imunologické problémy. Teda dôjde k poškodeniu zdravia. Samozrejme nebude to trvať ani deň ani dva.


Druhý prípad je nadbytok prísunu niektorých látok ako napr. ťažké kovy. Nedávno som čítal štúdiu, kde sa zistilo, že ťažké kovy v podobe častíc, ktoré sú menšie ako vírusy vdychujeme s prachom na cestách a tieto častice spúšťajú zápaly v tele a to nielen v dýchacích cestách, ale častice ťažkých kovov sa dostávajú do celého tela a dokážu spustiť zápaly v rôznych častiach tela (napr. pečeni a pod.), nielen dýchacích cestách.


Ako vidíte v našom svete, ktorý je bezpochyby viac alebo menej umelý dochádza k poškodzovaniu tela. Toto poškodzovanie tela síce nemusí byť veľké a pre drvivú z vás hneď viditeľné, ale poškodzovanie tela je neustále pretrvávajúce. Ako som vám opísal čo bolo zverejnené v tej štúdii, už len tým, že neustále chodíme po cestách a vystavujeme telu ťažkým kovom. A do komentára mi napíšte ako sa tomu vyhnete.


Imunita na nepoznané podnety reaguje zápalmi. Malými, ale predsa. Ale takýchto faktorov ako som opísal cez ťažké kovy v prachu na cestách je v našich životoch veľa. A tieto záťaže sa navzájom spočítavajú. A telo je nútené v rámci zachovania zdravia neustále bojovať proti zápalom. Tento boj si vyžaduje neustále zvýšený prísun živín potrebný na tento boj.

Zápal zároveň poškodzuje bunky. To vytvára zvýšené nároky na ďalšie živiny, lebo obnova buniek potrebuje veľa živín. Predstavte si to ako rekonštrukciu domu, koľko zvýšených nákladov s tým človeka má.


Ak telo trpí nadmernou záťažou a zároveň nedostatkom živín potrebných na regeneráciu je len otázka času, kedy sa z problémov, ktoré človek nevidí stanú také čo vidíte. Samozrejme človeka ani nenapadne z čoho všetkého to je.


Ďalšou otázkou je, "Nezvykne si imunita na to a potom bude imunita lenivá?" Táto otázka prichádza keď si ľudia majú kúpiť nejaký výrobok na podporu imunity.


Imunita je veľmi komplexný systém. Napr. súčasťou imunity sú napr. aj bariéry, ktoré zabraňujú tomu, aby sa do tela dostávali patogény. K takýmto bariéram patrí napr. sliznica čreva. Ak sa tieto bariéry poškodia choroboplodné látky majú cestu do tela otvorenú. Samozrejme choroboplodné látky spúšťajú v tele zápaly. Jedným z prejavov týchto poškodení je napr. alergia alebo stukovatená pečeň.


Sliznice čreva napr. potrebujú vysoký prísun živín a energie, lebo sa rýchlo a často obnovujú. Zároveň sú sliznice čreva neustále a vo zvýšenej miere poškodzované cez nevhodnú stravu. A keď im dáme čo potrebujú výsledok je správna funkcia slizníc. Ak im prestaneme dávať potrebné látky čo sa stane? Stanú sa priepustné a na krku máme problém. Telo je totiž zvyknuté dostávať čo potrebuje. Ak to nemá následok je zdravotný problém.


Dám vám príklad zo života. O ženu sa začne zaujímať chlap. Je pozorný, milý, urobí raňajky, sám od seba poumýva riad, niekedy navarí a pod. Žena sa to páči, ale chlap postupom času toto prestane robiť, veď čo keď si žena zvykne a potom to bude chcieť neustále a prestane to robiť sama. Čo keď si zvykne na objatie, kvety, ktoré jej raz za čas chlap daruje. Nebolo by lepšie to nerobiť? Ono sa to tak aj zväčša udeje a teraz ste tu väčšinou ženy napíšte mi či to ženám prospieva. Veď je lepšie aby si žena nezvykla a nezlenivela.


Alebo by sa žena cítila oveľa lepšie keby to dostávala a naopak by prekvitala a bola šťastnejšia a zároveň výkonnejšia, lebo by sa nemusela trápiť nad správaním svojho partnera a trpela neuspokojením svojich potrieb?


Andrej Medveď a jeho team www.andrejmedved.sk www.weltfit.sk www.abczdravia.sk tel. 0911 295 859 andrej.medved9@gmail.com

354 views0 comments
bottom of page