top of page

Máte problémy s nespavosťou? Takto si môžete zvýšiť hladinu melatonínu a zlepšiť spánok.

Updated: Jun 15, 2023

Máte problémy s nespavosťou? Takto si môžete zvýšiť hladinu melatonínu a zlepšiť relaxáciu počas spánku.

Ak sú ľudia v depresii, strese, chronicky chorí netvorí sa im dostatok serotonínu a preto majú aj narušený spánok, lebo im chýba základná surovina na výrobu melatonínu. No ak sme v strese alebo máme zlú výživu, môže nám chýbať pre kvalitný spánok ešte jedna dôležitá látka a tou je horčík.


Horčík je dôležitý na to, aby sa melatonín vedel vyrobiť zo serotonínu. Ak chýba horčík, napriek dostatku serotonínu sa môže narušiť výroba melatonínu. Pre kvalitu spánku je horčík dôležitý aj pre iné veci.


Svalové bunky sa počas spánku regenerujú. Horčík jednej strane podporuje normálnu činnosť svalov a tým prispieva aj k ich relaxácii. Na druhej strane horčík podporuje normálnu funkciu nervového systému. To je dôležitý predpoklad pre pokojný spánok.

Ako vidíte tak horčík je veľmi dôležitý pre kvalitu spánku.


Ak chcete lacné a jednoduché riešenie ako zvýšiť hladinu serotonínu, tak hneď po zobudení vyjdite na ranné slnko a prechádzajte sa pod ranným slnkom. Ranný pobyt na slnku zvyšuje tvorbu serotonínu. Budete tak šťastnejší a cez dostatočný prísun horčíka (až do 1000mg denne) si môžete zlepšiť kvalitu spánku.


V našom e-shope prebieha akcia na rôzne formy horčíka okrem iného aj na chelátový horčík, ktorý si môžete kúpiť tu Akcia magnézium diglycinát 60 kapsúl (abczdravia.sk). Samostatne si ho môžete kúpiť tu Magnézium diglycinát 60 kapsúl (abczdravia.sk). A takúto skúsenosť s týmto horčíkom som dostal od jednej z vás.


"Dobrý večer Andrej. Chcem vám len poďakovať za produkt magnézium diglycinát (chelátový horčík- moja poznámka). Kúpila som ho v novembri otcovi, ktorého asi rok trápila a budila v noci neuropatia - bolesť a kŕče končatín. Je po dvojročnej onkologickej liečbe, zatiaľ ukončenej pre dobré výsledky. Avšak s neuropatiou mu lekári vôbec neporadili. Mne napadlo, že pri kŕčoch určite pomôže magnézium, tak som mu ho naordinovala. Po vybratí jednej fľašky magnézia sa už dva týždne prekvapivo nebudí na tieto problémy, konečne je spokojnejší. Objednali sme ho teda opäť a bude v jeho užívaní pokračovať, a budeme pozorovať jeho stav. Ďakujeme ešte raz za vaše skvelé výrobky a informácie k nim."


Zdravie nie je všetko, ale je to najdôležitejšie čo máme Andrej Medveď a jeho team www.andrejmedved.sk www.weltfit.sk www.abczdravia.sk tel. 0911 295 859 andrej.medved9@gmail.com


530 views0 comments
bottom of page