top of page

Konečne! Potvrdené štúdiami! Cukor a škroby sú spojené so vznikom astmy.

Updated: Jul 4, 2023

To že choroba nie je náhoda ukazuje čoraz viac štúdii. Faktory životosprávy zohrávajú veľmi dôležitý vplyv pri vzniku chorôb vrátane stravy a čoraz viac štúdií to dokazuje.

Konečne! Potvrdené štúdiami! Cukor a škroby sú spojené so vznikom astmy. To že choroba nie je náhoda ukazuje čoraz viac štúdii. Faktory životosprávy zohrávajú veľmi dôležitý vplyv pri vzniku chorôb vrátane stravy a čoraz viac štúdií to dokazuje.

Dve veľké štúdie, ktoré dlhší čas skúmali rizikové faktory vedúce k chorobám ukazujú priamu súvislosť medzi konzumáciou ľahko stráviteľných sacharidov (škrob, cukor) a výskytom astmy (Musiol et al., Allergy 24.11.2022). Výskyt astmy u 15-ročných chlapcov súvisel s ich konzumáciou cukru a u dievčat s konzumáciou škrobu!


Štúdia ukázala, že strava bohatá na sacharózu (repný cukor, trstinový cukor) aj na škrob, v priamom porovnaní so stravou s vysokým obsahom tukov, významne viac podporovala zápal, nadmernú tvorbu hlienu (vážené mamičky aj zadné sople sú hlieny!!!!) a vyššie hladiny IgE protilátok v sére. Zároveň sa znížila systémová antioxidačnú kapacitu.


Inak čoskoro (do 2 mesiacov) vám prinesieme nový výrobok pre alergikov, atopikov, hitkárov, astmatikov, ktorý bude obsahovať látku so schopnosťou znižovať tvorbu IgE protilátok a tým pádom zmierňuje ochorenia ktoré som spomínal. Zároveň pôsobí proti zápalovým reakciám napr. pri astme a pod.


Ako ste v článku mohli čítať strava bohatá na škroby a jednoduché cukry, čo je klasická strava, ktorú ľudia dnes zväčša jedia, vedie k imunitným nerovnováham, zápalom a zníženej antioxidačnej kapacite. Zníženie antioxidačnej kapacity zvyšuje riziko oxidačného stresu a tým aj zápalu. Lebo oxidačný stres je spúšťačom zápalu.


Pri astme ale aj alergiách je dôležité zvyšovať antioxidačnú ochranu buniek. Na toto je vhodné napr. kvercetín, vitamín C, zinok, selén, vitamíny skupiny B, meď či železo. Náš antioxidačný systém na to aby dobre fungoval potrebuje celý rad vitamínov, minerálov a keď ich nemá dostatok nebude dobre fungovať čo umožňuje šírenie zápalov a ich komplikovanejší priebeh.


V akciovom balíčku Akcia forIMUN + Kvercetin komplex (abczdravia.sk) nájdete antioxidanty, látky podporujúce antioxidačnú kapacitu buniek, protizápalovo pôsobiace enzýmy a protizápalovo a antialergicky pôsobiace polyfenoly. Tieto výrobky sú vhodné pre astmatikov, alergikov, ľudí s histamínovou intoleranciou ako aj zvýšenou tvorbou hlienu. Samostatne ich nájdete tu Kvercetín komplex 60 kapsúl (abczdravia.sk), forIMUN 60 kapsúl (abczdravia.sk)


Zdravie nie je všetko, ale je to najdôležitejšie čo máme Andrej Medveď a jeho team www.andrejmedved.sk www.weltfit.sk www.abczdravia.sk andrej.medved9@gmail.com

253 views0 comments
bottom of page