top of page

Efektívne riešenie ako dobre zvládnuť stres

Updated: Jun 15, 2023

Všimli ste si, že náš život sa skladá z neustálych začiatkov a koncov? Stále niečo začíname a ukončujme. Ak jednu z týchto vecí nedokážeme, ocitneme sa v situácii, ktoré sú pre človeka zväčša nepríjemné. Napr. nevieme začať nový vzťah aj keď po ňom túžime. Resp. nevieme ukončiť starý spôsob stravovania, aj keď vieme, že nám poškodzuje zdravie.

Niektoré veci v živote sa začínajú pomerne rýchlo a jednoducho a oveľa ťažšie sa nám ukončujú. A jednou z nich je aj stres. Opisovať stres je ako nosenie dreva do lesa. Asi každý jeden z vás by mi vedel o ňom rozprávať svoje vlastné príbehy.


Problémom stresu je pre väčšinu z vás vedieť ho ukončiť. Ak stres nie je včas ukončený, potom stres začne vyčerpávať nielen telo ale aj psychiku. Stres tak prispieva ku vzniku chorôb ako aj ku komplikáciám už existujúcich ochorení.

Schopnosť vypínať stres je preto pre nás nesmierne dôležitá aby sme si vedeli zabezpečiť dostatok vitality a pevné zdravie.


Ako vypnúť stres?

V tele existujú akési vypínače cez ktoré sa dajú vypínať stresové reakcie. Tak ako keď vaša ruka siahne po vypínači aby zhasila svetlo, existujú aj prírodné látky, ktoré dokážu v tele vypínať stresové reakcie a aktivovať reakcie, ktoré sú protikladom stresu a to je pocit uvoľnenia a relaxácie.


Jednou z takýchto látok je D-limonén. Práve túto látku na vypínanie stresu a navodenie pocitu uvoľnenia nájdete v našom novom výrobku Pokojná myseľ.

Štúdiami sa dokázalo, že ak sa užíval D-limonén v dávke 100 mg denne počas 3 mesiacov dokázal:

- znížiť subjektívny pocit chronického stresu vo viacerých aspektoch reálneho života, vrátane pracovného života - výrazne znížiť prejavy súvisiace so stresom


Výrobok Pokojnú myseľ sme obohatili aj iné látky potrebné na zvládanie stresu. Ďalšou látkou, ktorú nájdete v Pokojnej mysli je teanín.


Teanín je aminokyselina nachádzajúca sa v listoch čajovníka. Má rôzne pozitívne účinky na psychiku a telo. Teanín môže zvýšiť tvorbu hormónu šťastia - serotonínu či tvorbu látky upokojujúcu psychiku a je ňou kyselinu gama-aminomaslová (GABA).


Teanín navodzuje stav uvoľnenia. Preto sa teanín často používa ako prostriedok proti stresu. Teanín podporuje aj zdravý spánok a môže tiež zabrániť zvýšeniu krvného tlaku, ktorý stúpa pri strese.


Vďaka teanínu môžete mať viac alfa mozgových vĺn, čo naznačuje uvoľnený a bdelý stav mysle. Teanín môže podporiť schopnosť učenia a pamäte.

Teanín môže zmierniť úzkostné stavy a podporuje relaxáciu V prípade problémov so spánkom sa odporúča dávka 200 miligramov denne.


V Pokojnej mysli nájdete aj 2 dôležité protistresové vitamíny. A to vitamín B1 a B5

Vitamín B1 sa nachádza v bunkových membránach nervových buniek a je teda zodpovedný za prenos informácií medzi samotnými nervami a tiež medzi nervami a mozgom. Vitamín B1 sa dokonca podieľa na tvorbe serotonínu – hormónu šťastia. Vitamín B1 zabezpečuje dobrú koncentráciu, vysokú duševnú výkonnosť a vyrovnanú psychiku.


Vitamín B5 - Kyselina pantoténová - pomáha znižovať únavu a vyčerpanie . Prispieva k normálnej psychickej výkonnosti. Vitamín B 5 sa niekedy označuje ako „antistresový“ vitamín, pretože dokáže zvrátiť niektoré škody napáchané stresom. Fyzický, emocionálny a psychický stres je príčinou toho, že nadobličky nadmerne vylučujú kortizol (dlhodobý stresový hormón) a adrenalín (krátkodobý stresový hormón). Chronický stres cez nadmernú tvorbu týchto hormónov spôsobuje poškodenie v tele ešte dlho po skončení stresovej reakcie. Keď je počas stresových reakcií prítomný v tele dostatok vitamínu B5, telo je schopné po strese rýchlejšie sa zotaviť.


V našom e-shope sme pre vás pripravili mimoriadne výhodné akciové balíčky, kde napr. 3 mesačnú kúru Pokojnej mysle si môžete kúpiť za fantastickú cenu 42,00€ Akcia 3x Pokojná myseľ (abczdravia.sk). 2 kusy produktu pokojná myseľ si samostatne môžete kúpiť tu Akcia 2x Pokojná myseľ (abczdravia.sk) a samostatne ju nájdete tu Pokojná myseľ (abczdravia.sk)

Pokojná myseľ je váš pomocník pri zvládaní každodenných starostí života a za cenu, z ktorej v strese určite nebudete.


Zdravie nie je všetko, ale je to najdôležitejšie čo máme Andrej Medveď a jeho team www.andrejmedved.sk www.weltfit.sk www.abczdravia.sk tel. 0911 295 859 andrej.medved9@gmail.com

353 views0 comments
bottom of page