top of page

Dokáže horčík ovplyvniť imunitu človeka?

Dnes vám chcem povedať príbeh o jednom dievčatku, ktoré sa prvý septembrový týždeň vrátilo z dovolenky z Grécka. Malo nejaké imunitné problémy a jej matke som odporučil, aby nechala dcére zmerať hladinu vitamínu D3. Veľmi sa jej to nepozdávalo, ale nakoniec išla s dcérou detskej lekárke s požiadavkou na zmeranie hladiny vitamínu D3.

Detskú lekárku skoro roztrhlo od zlosti. Ktorý šarlatán jej to poradil, veď dieťa sa celé leto opaľovalo a len nedávno prišla z Grécka kde sa slnila a musí mať predsa vitamínu D3 dosť. S nevôľou dieťaťu odobrala vzorku krvi.

A výsledok? Nedostatok vitamínu D3.


Ako je to možné?

Aby vedel človek vyrobiť zo slnka vitamín D3 potrebuje horčík. Ak telo nemá dostatok horčíka, vitamín D3 si telo nevyrobí a človek môže byť opálený ako chce.


To, že je horčík dôležitý pre zdravie človeka, vie dnes každý. Ale pravdepodobne si len málokto spojí horčík aj s imunitou. Ale aj horčík ovplyvňuje imunitu. Ako?


Nedostatok horčíka vedie k stavu kedy:

· sa znižuje tvorba IgG protilátok,

· bunky adaptívneho imunitného systému (tieto sú veľmi dôležité pri ničení vírusov) majú pri nedostatku horčíka zníženú schopnosť množiť sa,

· bunky vrodeného imunitného systému majú "vďaka" nedostatku horčíka zníženú schopnosť pohlcovať a ničiť cudzorodé látky.


Kvalitný horčík si môžete zakúpiť tu: Multi Magnesium (abczdravia.sk)


Zdravie nie je všetko, ale je to najdôležitejšie to čo máme

Andrej Medveď a jeho team

www.andrejmedved.sk

www.weltfit.sk

www.abczdravia.sk

tel. 0911 295 859

andrej.medved9@gmail.com

259 views0 comments
bottom of page