top of page

Dnes o tom ako sa ničia a budujú kosti

Kedysi v minulosti som osteoporózu nepovažoval za nejaký veľký problém. Tento názor som zmenil potom, keď som videl štatistiky úmrtnosti a zlomenina stehennej kosti v dôsledku osteoporózy bola ako príčina úmrtia u ľudí na vyššom mieste ako niektoré typy rakoviny a táto zlomenina je na 7 mieste najčastejších príčin úmrtí hospitalizovaných pacientov na Slovensku.

Osteoporóza nastáva, keď kosti strácajú hmotu a hustotu. Kostná hmota ubúda rýchlejšie, ako vzniká. V priebehu času sa celá kostra stáva slabou a poréznou (pórovitou). V kostiach aj keď si to ľudia neuvedomujú prebieha neustály proces tvorby kostí a ubúdania kostí. Na tomto procese tvorby a ubúdania kostí sa podieľajú 2 typy buniek. Sú to:


1, Osteoblasty, ktoré sa zúčastňujú na výstavbe kostí. Osteoblasty vytvárajú kostné tkanivo. 2, Osteoblasty , ktoré odbúravajú kostné tkanivo.

Ak vás teda trápi osteoporóza je dôležité podporiť tie bunky, ktoré budovanie kostí podporujú a tie sa volajú OSTEOBLASTY.

A ako to môžete urobiť?


Podporiť bunky tvoriace kostnú hmotu môžete cez patentovo chránený bylinný extrakt z kôry Gumojilmu jilmového, z koreňa Drynaria fortunei a zo semien Kukučiny čínskej.

Patentovaný extrakt z vyššie spomínaných rastlín nielenže podporuje osteoblasty v tom aby tvorili kostnú hmotu, ale pomáhajú regulovať vápnik a fosfor v organizme.

A kde ho nájdete? V MENOOSTEO Menoosteo 60 kapsúl (abczdravia.sk). Menoosteo obsahuje nielen spomínaný extrakt, ale napr. aj bór. Bór zabraňuje zníženiu vylučovaniu vápnika, horčíka, fosforu a vitamínu D. Bór tiež priaznivo vplýva na hladinu estrogénu v tele.


Aké výhody ponúka Menoosteo? - Zlepšuje minerálnu hustotu kostí, pevnosť kostí a pružnosť kostí - Zlepšuje vstrebávanie vápnika - Vyrovnáva ženské hormóny


Andrej Medveď a jeho team www.andrejmedved.sk www.weltfit.sk https://www.abczdravia.sk tel. 0911 295 859 andrej.medved9@gmail.com

268 views0 comments
bottom of page