top of page

Dnes o strave, ktorá chutí, ale môže spustiť zúfalstvo z bakteriálnych a plesňových infekcií!

Updated: Mar 1, 2023

K najpočetnejším bunkám vrodeného imunitného systému patria neutrofilné granulocyty. Tvoria asi 65-70% všetkých bielych krviniek. Neutrofilné granulocyty kolujú v krvi a ich úlohou je rozpoznávať a ničiť baktérie, plesne a kvasinky. Nato aby mohli ničiť tieto choroboplodné patogény musia mať funkčný mechanizmus, cez ktorý vytvoria jedovaté látky schopné baktérie a plesne pozabíjať. Tento mechanizmus zabíjania baktérií a plesní sa nazýva respiračné vzplanutie.

Ak sú poškodené mitochondrie tvoria sa dlhodobo zlúčeniny dusíka, ktoré poškodzujú mechanizmus cez ktorý neutrofiné granulocyty vedia zabíjať baktérie a plesne.

Ako sa poškodené mitochondrie prejavujú u detí si môžete prečítať tu Poškodené mitochondrie u detí (andrejmedved.sk).


Pri poškodených/zle fungujúcich mitochondriách strava bohatá na sacharidy, ktorú ľudia milujú, lebo im chutí a všade sa propaguje ako jediná správna, podporuje tvorbu látok, ktoré môžu zabrániť aby neutrofilné granulocyty vedeli dobre zneškodňovať plesne a baktérie.

Mimochodom cukrovkári, dializovaní pacienti, ľudia s chronickými infekciami (Epstein- Baarovej vírus, borélie, HIV) alebo nádormi môžu mať respiračné vzplanutie tiež oslabené čo vyvoláva zníženú odolnosť voči baktériám či plesniam.


Zdravie nie je všetko, ale je to najdôležitejšie čo máme Andrej Medveď a jeho team www.andrejmedved.sk www.weltfit.sk www.abczdravia.sk tel. 0911 295 859 andrej.medved9@gmail.com


411 views0 comments
bottom of page