top of page

Cítite pri liečbe štítnej žľazy nepokoj či búšenie srdca? Môže byť za tým toto!

Updated: Jun 15, 2023

Mnohí z vás to poznajú, máte rôzne problémy a neviete čo za tým je ako napr.:

- náhly prírastok hmotnosti - suchá a šupinatá pokožka - vypadávanie vlasov, mihalníc - bolesť svalov - únava - problémy s koncentráciou a pamäťou - zápcha - telesná teplota je nižšia ako 36,6 ° C - pocit chladu - vyčerpanie a nespavosť zároveň - nízka srdcová frekvencia, niekedy nepravidelná - nízky krvný tlak, ale možný je aj vysoký krvný tlak - nevysvetliteľné zvýšenie cholesterolu - lámanie nechtov - opuch tváre - zachrípnutosť - bolesť kĺbov - depresívna nálada - úzkosť - zábudlivosť - strata libida - u detí väčších detí napr. aj bolesti bolesti brucha, zápcha s bolestivou stolicou a dieťa nechce chodiť na záchod - citlivosť na svetlo a hluk - impulzívne konanie


Začínate sa zaujímať čo za tým môže byť a ktosi vám povie, že to môže byť štítna žľaza. Idete teda k lekárovi. Ten vás vyšetrí a nastaví na lieky.


Keďže ste boli u odborníka predpokladáte, že sa budete mať lepšie. Lekár vám predpísal L-tyroxin a po jeho užívaní sa vám zrazu objavia problémy ako búšenie srdca či nepokoj.


Prečo sa to môže stať?

Príčinou môže byť nedostatok železa.

Železo je minerál, ktorý je potrebný aj pre správne fungovanie štítnej žľazy. Ak telu železo chýba, vedie to k poklesu tvorby hormónov štítnej žľazy. Liečba L-tyroxínom je potom často zle tolerovaná s prejavom ako nepokoj a búšenie srdca.


Ľudia, u ktorých sa toto deje majú často často TSH zvyčajne v normálnom rozmedzí, sa stále sťažujú na typické príznaky hypofunkcie štítnej žľazy, FT3 a/alebo FT4 sú mierne znížené alebo sú stále v dolnom normálnom rozsahu.


Preto skôr ako začnete užívať L-tyroxín a máte typické príznaky nedostatočnej funkcie štítnej žľazy dajte si skontrolovať železo. Ak ho máte málo, jeho doplnením sa vám mnohé problémy môžu stratiť a aj činnosť štítnej žľazy sa vám môže znormalizovať.


Pre tých, ktorí majú nedostatok železa, v našom e-shope prebieha akcia na dobre vstrebateľné železo, ktoré nezaťažuje tráviaci trakt Akcia 2x HemoBalans (abczdravia.sk). Samostatne si tento produkt môžete kúpiť tu Hemo balans 60 kapsúl (abczdravia.sk).


Zdravie nie je všetko, ale je to najdôležitejšie čo máme Andrej Medveď a jeho team www.andrejmedved.sk www.weltfit.sk www.abczdravia.sk tel. 0911 295 859 andrej.medved9@gmail.com


446 views0 comments
bottom of page