top of page

Budete tomuto ochotní uveriť?

Updated: Jun 15, 2023

Nedávno som dostal správu od jednej mojej dlhoročnej zákazníčky - Mirky. Napísala mi toto:

"Andrejko ahoj...moja babka má zvýšený cukor, keď si meria doma tak má cca od 10-13...dala som jej jedno balenie optimalizovaný kurkumín (LongVida® optimalizovaný kurkumín 60 kapsúl (abczdravia.sk)), nedávno ho doužívala a povedala mi, že cukor si merala a 7.3 Neverila, myslela si, že to má pokazené, na druhý deň znova aj tretí len niečo cez 7. Toľko nemala už roky..."


Je toto vôbec možné a ako sa to mohlo vlastne stať?

Na správne udržanie hladiny cukru/glukózy v krvi je potrebný inzulín. Okrem toho, že je potrebný inzulín je dôležité aj to, aby naň bunky dobre reagovali. Ak bunky na inzulín dobre nereagujú, účinok inzulínu sa zníži čo sa nazýva inzulínová rezistencia.

Pri inzulínovej rezistencii sa glukóza nemôže efektívne využiť ako zdroj energie pre bunky. Aby sa telo vyhlo tomuto stavu, β-bunky pankreasu tvoria viac inzulínu, čo však nakoniec vedie k vyčerpaniu β-buniek. Zníženie tvorby inzulínu v dôsledku vyčerpania β-buniek zvyšuje hladinu glukózy v krvi, čo vedie k rozvoju cukrovky 2. typu.


Pre bunky je veľmi dôležité ako vedia na inzulín reagovať ! Nato aby inzulín dobre pôsobil a vďaka nemu si vedeli bunky dobre vyrábať energiu musia prebehnúť vo vnútri bunky správne biochemické reakcie sprostredkované inzulínom, nazývajú sa tiež vnútrobunkové inzulínové signálne dráhy.


Ak sa tieto biochemické reakcie narušia, naruší sa aj výroba energie z glukózy čo môže viesť k odumieraniu buniek. Obzvlášť je to nebezpečné pre tie bunky, ktoré potrebujú pre svoje fungovanie veľmi veľa energie a sú teda závislé od dobrej výroby energie ako nervové bunky, bunky svalov alebo aj obličiek či pečene.


Čo dokáže narušiť vnútrobunkové inzulínové signálne dráhy? - biochemické reakcie, ktoré vedú k tomu aby si bunky vedeli vyrobiť energiu z glukózy.


Tým narušiteľom sú voľné radikály. Ak čítate moje články, viete že vám o nich píšem často. Zvýšené hladiny voľných radikálov v bunke potláčajú pôsobenie inzulínu ( vnútrobunkové inzulínové signálne dráhy) cez narušovanie biochemických reakcii spúšťaných inzulínom a poškodzovanie mitochondrií (mitochondrie sú bunkové elektrárne kde sa pre bunku vyrába energia) . Poškodené mitochondrie sú zároveň pre bunky ďalším zdrojom voľných radikálov, ktoré potláčajú pôsobenie inzulínu a poškodzujú vnútrobunkové inzulínové signálne dráhy.

Následne sa zvýši hladina cukru v krvi, ktorá je tiež zdrojom voľných radikálov schopných potáčať tak pôsobenie inzulínu, ako aj narúšať mitochondrie. Ako vidíte človek sa ocitá v začarovanom kruhu. Diabetes 2. typu a všetky komplikácie s tým spojené od vysokého krvného tlaku, cez poškodzovanie ciev, očí a pod. sú nevyhnutným dôsledkom.


Teraz sa vrátim k optimalizovanému kurkumínu. Optimalizovaný kurkumín sa veľmi dobre vstrebáva a telo ho nevylučuje von oproti bežným kurkumínovým prípravkom. Dokáže tak v tele pôsobiť 24 hodín. Toto je veľmi dôležité preto, lebo kurkumín: - je silný antioxidant - pôsobí priaznivo na mitochondrie a podporuje ich obnovu - podporuje v tele tvorbu antioxidačných enezýmov, ktoré chránia mitochondrie (napr. podporuje tvorbu glutationu v mitochondriách čo glutatiónové doplnky nevedia. Glutation je jeden z najdôležitejších antioxidantov v tele) a cez podporu tvorby antioxidantov podporuje aj správne hladiny glukózy v krvi


Ako vidíte na príbehu, u Mirkinej starkej sa to prejavilo veľmi dobre a efektívne.

Mnohí ľudia sa ma často pýtajú ako znížiť hladinu cukru v krvi. Keď im odporučím niektoré látky ako napr. LongVida optimalizovaný kurkumín sú sklamaní lebo čakali niečo cukor a nie "obyčajný kurkumín", veď v telke o tom nejdú reklamy, nikto o tom nepíše.


Ak človek rozumie biochémii nie je pre neho výsledok LongVoda optimalizovaného kurkumínu prekvapivý. Napriek tomu je pre mňa ten výsledok z ríše zázrakov, lebo po jednom balení by som toto nečakal. Ale dejú sa aj takéto veci. Veľmi sa z toho výsledku teším a prajem Mirkinej starkej aby mala hladinu glukózy pod kontrolou, pre zachovanie zdravia je to neskutočne dôležité.



Zdravie nie je všetko, ale je to najdôležitejšie čo máme Andrej Medveď a jeho team www.andrejmedved.sk www.weltfit.sk www.abczdravia.sk tel. 0911 295 859 andrej.medved9@gmail.com

443 views0 comments
bottom of page