Viem, že mnohí z vás nefandíte nízkosacharidovej strave.
Preto som si pre vás na dnes pripravil článok o tom, ako si môžete pripraviť zemiaky a ryžu tak, aby váš organizmus nezaťažovali rýchlym nárastom glukózy a následne inzulínu a zároveň, aby neboli tak kalorické.
Varenie a následné zachladenie ryže, varenie v tlakovom hrnci a opečenie ryže zvyšujú premenu stráviteľných sacharidov ryže na nestráviteľné. Ryža má zároveň nižšiu kalorickú hodnotu.
Zemiaky, ktoré sú uvarené a hneď zachladené na 4 °C obsahujú viac nestráviteľných sacharidov a tým aj menej kalórií ako horúce zemiaky. Zemiaky môžete skladovať pri 4 °C počas 6-tich dní a znovu zohriať na 65°C a konzumovať.
Pomocou takejto prípravy sacharidov znížite kalorickú záťaž organizmu, nestráviteľné sacharidy zvýšia pocit nasýtenia a zlepšujú toleranciu na inzulín.
Zdravie nie je všetko, ale je to najdôležitejšie to čo máme
Andrej Medveď a jeho team
www.andrejmedved.sk
www.weltfit.sk
www.abczdravia.sk
tel. 0911 295 859
andrej.medved9@gmail.com