top of page

Ak ich konzumujete, jedzte ich zdravšie

Viem, že mnohí z vás nefandíte nízkosacharidovej strave.

Preto som si pre vás na dnes pripravil článok o tom, ako si môžete pripraviť zemiaky a ryžu tak, aby váš organizmus nezaťažovali rýchlym nárastom glukózy a následne inzulínu a zároveň, aby neboli tak kalorické.

Varenie a následné zachladenie ryže, varenie v tlakovom hrnci a opečenie ryže zvyšujú premenu stráviteľných sacharidov ryže na nestráviteľné. Ryža má zároveň nižšiu kalorickú hodnotu.


Zemiaky, ktoré sú uvarené a hneď zachladené na 4 °C obsahujú viac nestráviteľných sacharidov a tým aj menej kalórií ako horúce zemiaky. Zemiaky môžete skladovať pri 4 °C počas 6-tich dní a znovu zohriať na 65°C a konzumovať.


Pomocou takejto prípravy sacharidov znížite kalorickú záťaž organizmu, nestráviteľné sacharidy zvýšia pocit nasýtenia a zlepšujú toleranciu na inzulín.


Zdravie nie je všetko, ale je to najdôležitejšie to čo máme

Andrej Medveď a jeho team

www.andrejmedved.sk

www.weltfit.sk

www.abczdravia.sk

tel. 0911 295 859

andrej.medved9@gmail.com

265 views0 comments
bottom of page