top of page

Čo urobiť preto, aby som mal dobrú imunitu voči vírusom?

Ak by som sa pozrel na to, čo rezonuje v poslednej dobe medzi ľuďmi okrem politiky, tak je to vírus a chrípková epidémia. Dnes vám ukážem jeden dôvod, pre ktorý nevie dobre reagovať imunita na vírusové infekcie.

Každý organizmus ak chce zabezpečiť svoje prežite musí byť schopný ničiť narušiteľov. Nato, aby to dokázal, si organizmus vyvinul imunitu. Imunita má chrániť organizmus aj pred vírusmi. Na imunitnej reakcii pri vírusovej infekcii sa podieľa celý rad imunitných buniek.


Medzi najdôležitejšie imunitné bunky, ktoré sa podieľajú na ničení vírusovej infekcie, patria lymfocyty. Lymfocyty sú bunky, ktoré sa dokážu učiť. Keď prídu do kontaktu s narušiteľom ako napríklad vírus, dokážu sa naučiť rozpoznať narušiteľa, následne sa klonovaním rozmnožiť a narušiteľa zničiť. Vznikne tak imunitná reakcia, zápal, ktorý po zničení narušiteľa odznie.


Tento proces imunitnej reakcie ako som ho opísal je ideálny. Môže však aj zlyhať. A dnes vám ukážem kedy táto situácia môže nastať.


Ak bunky imunitného systému, od ktorých závisí likvidácia vírusom napadnutých buniek nemajú dostatok antioxidantov (antioxidanty chránia bunky pred voľnými radikálmi), nedokážu sa naklonovať v dostatočnom množstve, aby vírus zničili.

Zdroj: Mak, T.W. et al. Glutathione Primes T Cell Metabolism for Inflammation. Immunity 46, 675-689 (2017).


Nato, aby mali bunky dostatok antioxidantov, existuje systém, ktorého úlohou je antioxidanty zabezpečiť. Ale ak sa pozriete na súčasný stav imunity (ľudia trpia problémami imunitnej nedostatočnosti - borélie, chlamýdie, chrípkove epidémie, toxoplasmy a pod.), asi tento systém antioxidačnej ochrany buniek imunitného systému nefunguje správne a dostatočne.


O tento systém by sme sa mali preto náležite starať. Jedným z možných riešení je systém tvorby telu vlastných antioxidantov podporiť. Dá sa to napríklad kurkumínom. Ak rozmýšľate, ktorý kurkumín si kúpite, mali by ste o kurkumíne vedieť nasledovnú informáciu.


Bežné kurkumíny vrátane tých s piperínom sa nedokážu v tele udržať. Ich hladina po hodine od konzumácie je blízka nule, ak nie nula. Telo tento kurkumín jednoducho vylúči von. Na toto sú vykonané štúdie.


Curcumin Phospholipid od Dr. Jacobs je spracovaný tak, že sa dokáže v tele dlhodobo udržiavať a byť tak bunkám k dispozícii keď kurkumín potrebujú. Tento kurkumín je vhodný aj pre deti. Curcumin Phospholipid od Dr. Jacobs si môžete kúpiť tu:



Zdravie nie je všetko, ale je to najdôležitejšie to čo máme

Andrej Medveď a jeho team

www.andrejmedved.sk

www.weltfit.sk

www.abczdravia.sk

tel. 0911 295 859

andrej.medved9@gmail.com

127 views0 comments
bottom of page