Vápnik a jeho využitie z potravy

Nedávno som sa dopracoval k údajom, ktoré ukazujú na koľko % dokážeme využiť vápnik z potravy.

Mlieko: 32,1% ± 8,9%

Krémový syr: 42,2 %± 11,6%

Zelená kapusta: 40,9% ± 10,1%

Minerálna voda: 37% ± 9,8%

Špenát: 5,1% ± 2,6%


Je zaujímavé, že kapusta je pre organizmus dobre vstrebateľným zdrojom vápnika. Pre vstrebateľnosť vápnika je dôležitý aj stav vášho čreva. Vápnik v čreve sa dobre vstrebáva len v kyslom prostredí čreva. Bohužiaľ kyslému prostrediu čreva sa na Slovensku prakticky nevenuje takmer nik.


Ľudia majú zväčša z kyslého prostredia strach. Tento strach pramení pravdepodobne z toho, že sa u nás prekyslenie komunikuje ako príčina všetkých zdravotných problémov. Lenže pre správne trávenie a vstrebávanie živín, a tým aj vápnika je kyslé prostredie kľúčové.


Ak hľadáte efektívny spôsob ako si prekysliť organizmus veľmi vhodným prostriedkom je Lactirelle od Dr.Jacobs. Obsahuje okrem pravotočivej kyseliny mliečnej aj vitamíny B1 a B12 a v modernej dobre často chýbajúci draslík, ktorý je rozhodujúci na zbavovanie sa kyselín vnútri buniek. A tieto kyseliny sú pre zdravie rizikové.


Lactirelle si môžete kúpiť tu:

Lactirelle (abczdravia.sk)



Zdravie nie je všetko, ale je to najdôležitejšie to čo máme

Andrej Medveď a jeho team

www.andrejmedved.sk

www.weltfit.sk

www.abczdravia.sk

tel. 0911 295 859

andrej.medved9@gmail.com

6 views0 comments