top of page

Odo dnes sa budete na železo pozerať inak

Nedostatok železa patrí v populácii medzi najčastejšie minerálové deficity. Príčiny nedostatku sú rôzne. Od zlého trávenia, cez príjem potravín obsahujúcich látky, ktoré zabraňujú vstrebávaniu železa, zápalové procesy v čreve a podobne.

Ak sa povie nedostatok železa, väčšina ľudí si predstaví chudokrvnosť. Je to preto, že železo sa verejnosti komunikuje ako minerál potrebný na tvorbu červených krviniek. To je samozrejme pravda. Ale železo nie je potrebné len na tvorbu červených krviniek.


Ešte som zatiaľ nevidel človeka, čo by si spojil železo s detoxikáciou. Detoxikácia je proces, v ktorom sa organizmus zbavuje jedovatých látok. Odborne sa tento proces volá biotransformácia. V tomto procese pre telo jedovaté látky strácajú svoju toxicitu a nakoniec sa vylúčia z tela von. Preto sa laicky volá detoxikácia.


Proces zbavovania sa toxínov (jedov) prebieha vo viacerých krokov a je závislý aj od mnohých enzýmov. A niektoré enzýmy na svoju prácu potrebujú práve železo. Ak železo chýba, proces zbavovania sa jedov môže byť nedostatočný a toxíny v tele budú spôsobovať zápalové procesy.


Ak trpíte nedostatkom železa, vynára sa otázka ako železo doplniť efektívne. Eisen-Phospholipid obsahuje železo, ktoré je obalené do látok (fosfolipidov), ktoré sú telu vlastné. Fosfolipidy sú súčasťou všetkých našich buniek. Takto špeciálne obalené železo do telu vlastných látok sa veľmi dobre vstrebáva a efektívne zásobuje telo týmto pre nás dôležitým minerálom. Tento výrobok je vhodný aj pre deti od 1 roka. Navyše skvele chutí.


Kúpiť si ho môžete tu:



Zdravie nie je všetko, ale je to najdôležitejšie to čo máme

Andrej Medveď a jeho team

www.andrejmedved.sk

www.weltfit.sk

www.abczdravia.sk

tel. 0911 295 859

andrej.medved9@gmail.com

386 views0 comments
bottom of page