top of page

Nespoznávate svoje dieťa? Mení sa vám pred očami? Túto možnú príčinu by ste mali poznať

Zdá sa vám, že sa vám vaše dieťa mení pred očami? Je plačlivé, náladové, má problémy so spánkom, je úzkostlivé, ustráchané, agresívne alebo depresívne? Ak niektorí z príznakov pozorujete u svojho dieťaťa a dosiaľ také nebývalo, skúste svoju pozornosť zamerať na vírusové infekcie.

Niekoľko dní som spomínal Epstein-Barrovej vírus. Ak sa tento vírus vďaka oslabenej imunite “prebudí”, aktivuje sa imunitný mechanizmus, ktorý má vírus zastaviť. Začne sa vylučovať látka s názvom interferón gama. Ak sa vírus nepodarí “spacifikovať” a zápal ukončiť, stále sa bude vylučovať interferón gama.


A práve interferón gama môže mať neblahé následky na psychiku vášho dieťaťa. Interferón gama dokáže ovplyvniť tvorbu serotonínu. Jednoducho povedané - interferón gama dokáže zablokovať výrobu serotonínu v mozgu a zvyšuje tvorbu nervy poškodzujúcich látok. Výsledkom je zmena psychiky dieťaťa.


Preto by ste nemali podceňovať vírusové ochorenia a hlavne to, že oslabená imunita pôvodcu ochorenia nezničí, ale neustále bude pracovať, produkovať interferón gama, a tým dokáže ovplyvniť psychiku. Bohužiaľ pre nás nežiadúco.


Zdravie nie je všetko, ale je to najdôležitejšie to čo máme

Andrej Medveď a jeho team

www.andrejmedved.sk

www.weltfit.sk

www.abczdravia.sk

tel. 0911 295 859

andrej.medved9@gmail.com

138 views0 comments
bottom of page