Idete s dieťaťom na hamburger, dávate mu chipsy alebo sušené ovocie?

Prečítajte si tento článok a možno svojmu dieťaťu zachránite zdravie.


Oxid siričitý a siričitany patria k pomerne často používaným konzervačným látkam v potravinárskom priemysle.


Podľa štúdie Európskej komisie o použití prísad, konzumujú dospelí až 2,6-násobok a deti dokonca až 12-násobok prijateľnej dennej dávky. Ako je to možné?


Oxid siričitý a siričitany sú schválené ako konzervačné látky pre 61 skupín potravín v celej Európe a nájdete ich:

- v zemiakových výrobkoch ako sú práškové pyré alebo pečené zemiaky, kde bránia hnednutiu zemiakov,

- v sušenom ovocí (napríklad marhule), v ovocných prípravkoch, ovocných džúsoch a zeleninových prípravkoch,

- v horčici, korení a morských plodoch (krevety, kraby),

- vo víne, (pričom sladké víno obsahuje viac siričitanom ako suché víno),

- v hamburgerovom mäse (napríklad 125 gramová fašírka hamburgerového mäsa - ak ju zje 20 kg dieťa, prekročí dávku siričitanov viac ako 2 násobne).


A prečo sú oxid siričitý a siričitany nebezpečné? Ukážem vám to napríklad na čreve.


Niektoré baktérie, ktoré sa vyskytujú aj v ľudskom čreve, ako sú napríklad rody Desulfovibrio, žijú z týchto sírnych látok a vďaka nim sa úžasne množia. Ako produkt svojho metabolizmu tieto baktérie tvoria sírovodík. A prečítajte si aké sú vedľajšie účinky sírovodíka:

1. poškodzuje črevnú stenu a do tela sa dokážu dostať časti odumretých baktérií a spustiť tam systémovú zápalovú reakciu ako napríklad stukovatená pečeň, depresie či Hashimoto,

2. blokuje výrobu energie a poškodzuje mitochondrie,

3. zvyšuje tvorbu voľných radikálov, ktoré dokážu spúšťať zápaly,

4. poškodzuje slizničné bunky čo má negatívny následok na imunitu, vstrebávanie vody a živín (vitamíny, minerály, aminokyseliny a mastné kyseliny, napríklad omega 3 mastné kyseliny).


S prianím pevného zdravia pre Vás pripravil

Andrej Medveď a jeho team

www.andrejmedved.sk

www.weltfit.sk

www.abczdravia.sk

tel. 0911 295 859

andrej.medved9@gmail.com

61 views0 comments