top of page

Horúca voda ako pomocník pri zvyšovaní imunity

Dnes vám ukážem jednoduchý spôsob ako si môžete vďaka horúcej vode zvýšiť svoju imunitu. Ak sa povie imunita, nemali by sme si predstaviť len bunky imunitného systému. K imunite patria aj bariéry, ktoré bránia tomu, aby vírusy a baktérie vnikali do tela. K takejto bariére patrí aj sliznica. Sliznicami sú vystlaté aj dýchacie cesty.

Chlad vedie k zvýšenému výskytu prechladnutia. Toto každý vie. Je to preto, lebo chlad znižuje prekrvenie slizníc. Počas chladu prúdi krv menej do celého tela. Pri chlade sa zhoršuje aj prúdenie krvi do slizníc v horných dýchacích cestách ako nos, ústa a krk. Tieto časti tela sú pritom hlavnými vstupnými bránami pre vírusy.


Pri zlom prekrvení produkuje sliznica menej hlienu. A čím je sliznica suchšia, tým ľahšie vnikajú do tela vírusy. Tam, kde je menej krvi, existuje menej protilátok, buniek imunitného systému. Keď sa vírusy dostanú do krvi, môžu sa potom rozmnožiť.


Existuje takzvaný reflexný oblúk od chodidiel po horné dýchacie cesty. To znamená, že aj keď máme iba studené nohy, sliznice v nose, ústach a krku sú slabo zásobené krvou, čo obmedzuje naše možnosti obrany proti vírusom a baktériám.


Preto ak máte problém so studenými nohami, napustite si do lavóra horúcu vodu a prehrejte si studené nohy. Môžete použiť aj termofor. Takto si zlepšíte odolnosť imunity voči kvapôčkovým infekciám.



Zdravie nie je všetko, ale je to najdôležitejšie to čo máme

Andrej Medveď a jeho team

www.andrejmedved.sk

www.weltfit.sk

www.abczdravia.sk

tel. 0911 295 859

andrej.medved9@gmail.com

128 views0 comments
bottom of page