top of page

Ako môže dianie v čreve ovplyvniť rakovinu prsníka

Čo je na zdraví fascinujúce sú súvislosti ako môže dianie v jednej časti tela, ovplyvniť dianie v inej časti tela. Dnes vám ukážem ako to, čo sa deje v čreve môže ovplyvniť ženské zdravie, konkrétne zdravie prsníkov.

Ak sa bavíme o čreve, zákonite sa musíme pozrieť na to, akí obyvatelia v ňom žijú. Pod pojmom obyvatelia čreva sa myslia baktérie, kvasinky či vírusy. Títo obyvatelia čreva pre nás tvoria látky, ktoré nám buď pomáhajú alebo škodia. Medzi tie baktérie, ktoré tvoria látky poškodzujúce zdravie človeka patria aj baktérie nazývajúce sa klostrídie.


Ak sa klostrídie premnožia, zvýši sa tvorba steroidných látok, ktoré dokážu ovplyvniť dianie nielen v čreve, ale aj prsníkoch. Výsledkom pôsobenia nadmernej tvorby steroidných látok vytvorených premnoženými klostrídiami môže byť aj rakovina prsníka.


Nato, aby klostrídie prežili, si v čreve vytvárajú zásadité prostredie. Klostrídie totiž kyslé prostredie nemajú rady. Preto ak nechceme, aby sa klostrídie premnožili, mali by sme si pravidelne prekysľovať črevo pravotočivou kyselinou mliečnou. Pravotočivá kyselina mliečna vytvára v čreve prostredie, ktoré klostrídiam nevyhovuje.


Pravotočivú kyselinu mliečnu si môžete kúpiť v nasledovných produktoch:


Nakoľko nám neustále pribúda ochorení rakoviny prsníka je otázne, akú veľkú úlohu v tomto procese zohrávajú klostrídie, ktoré sa premnožili.

A kto má pravdepodobne premnožené klostrídie?


Jedná sa predovšetkým o tieto osoby:

· tí čo majú zlé trávenie v oblasti žalúdka,

· ľudia s problémovým trávením na úrovni žlčníka a pankreasu,

· ľudia s priepustným črevom,

· ľudia konzumujúcich obilniny a iné produkty priemyselného poľnohospodárstva (obilniny sú často postrekované glyfosátom a glyfosát podporuje premnoženie klostrídií),

· ľudia trpiaci zápchami,

· osoby užívajúce často antibiotiká,

· a pod.


Zdravie nie je všetko, ale je to najdôležitejšie to čo máme

Andrej Medveď a jeho team

www.andrejmedved.sk

www.weltfit.sk

www.abczdravia.sk

tel. 0911 295 859

andrej.medved9@gmail.com

254 views0 comments
bottom of page