top of page

Ak toto budete vedieť, budete šťastní

Pri komunikácii s ľuďmi som vypozoroval jeden zaujímavý fenomén. Ľudia presne vedia čo nechcú, ale nevedia čo chcú. Toto osobne považujem za veľký problém v dosahovaní toho aby boli ľudia šťastní.

Šťastie dosahuje človek vtedy keď si stanoví cieľ (čo chce dosiahnuť) a dosiahne to. Na ceste pri dosahovaní cieľa stretáva človek rôzne prekážky a zdoláva ich. Aj zdolávanie prekážok robí človeka šťastným.


Pri komunikácii s ľuďmi však počúvam o tom, čo ľudia nechcú a ako chcú mať pokoj a kľud (pokoj a kľud má mŕtvola). Ľudia sa vyhýbajú prekážkam a myslia si, že život bez prekážok je zárukou šťastia (ako keby si športovec myslel, že bude šťastný keď nebude mať v športe súpera; napríklad futbalisti vybehnú na futbalové ihrisko a súper im nebude klásť žiadny odpor a budú sa góly dávať do prázdnej brány bez odporu súpera a takto sa budú tešiť z výhry).


Priatelia, ak chcete byť šťastní, stanovujte si ciele, buďte si vedomí čo chcete (poznajte svoje ciele) a vedzte, že na zdolávanie prekážok (riešenie problémov) potrebujete vedomosti. Vyhýbanie sa problémom (prekážkam) vás šťastnými neurobí. Problémy sa naučte riešiť, nie ich obchádzať a nevidieť ich.



Zdravie nie je všetko, ale je to najdôležitejšie to čo máme

Andrej Medveď a jeho team

www.andrejmedved.sk

www.weltfit.sk

www.abczdravia.sk

tel. 0911 295 859

andrej.medved9@gmail.com


56 views0 comments
bottom of page