Aj z tohto dôvodu vás môžu bolieť po jedle svaly a kĺby

Energie je pre život ako taký veľmi dôležitá. Nerád zachádzam do politiky, ale ak sa pozrieme aj do ľudskej spoločnosti, neraz sa viedli vojny o zdroje energie. Bez energie totiž nič nefunguje nielen v spoločnosti, ale ani v ľudských bunkách.

Ľudská bunka má možnosť získavať energiu z glukózy (zjednodušene povedané z cukru, sacharidov) 2 spôsobmi:

1. za prítomnosti kyslíka - toto je efektívne, ale pomalé,

2. bez prítomnosti kyslíka - toto je veľmi neefektívne, ale rýchle.


Ak sa vyrába energia z glukózy neefektívne, bez prítomnosti kyslíka, mení sa pritom pH bunky. Vnútorné prostredie bunky sa prekysľuje. (Všimnite si, že aj ryža a pohánka vás môžu prekysliť). Bunka na to reaguje tak, že do vnútra bunky vstúpi minerál sodík. (sodík sa prirodzene nachádza mimo bunky). Toto spúšťa vzrušenie buniek, ktoré vnímame ako bolesť.

Zdroj: McKCleskey, E. M., Gold, M. S., Ion channels of nocizception. Ann. Rev. Physiol. 61 (1999) 835-856


Ak má človek narušenú výrobu energiu z glukózy za prítomnosti kyslíka (napríklad aj pri vírusových infekciách) - po jedle, ktoré je bohaté na cukry (sacharidy), môže pociťovať bolesť svalov alebo kĺbov.


Nato, aby sa sodík vedel "vypumpovať" von z bunky, je potrebný draslík. Ak chýba draslík, chýba dôležitá látka na to, aby mohol sodík opustiť vnútorný priestor bunky.


Produkt Lactirelle obsahuje v jednej dávke 600 mg draslíka. Kúpiť si ho môžete tu:

Lactirelle (abczdravia.sk)



Zdravie nie je všetko, ale je to najdôležitejšie to čo máme

Andrej Medveď a jeho team

www.andrejmedved.sk

www.weltfit.sk

www.abczdravia.sk

tel. 0911 295 859

andrej.medved9@gmail.com

2 views0 comments